Makedonija - Skopje

Skopje - Tvrđava Kale noću »

Makedonija - Bitola

Bitola - Širok sokak »

Makedonija - Skopje

Saborni Hram Sv. Klimenta Ohridskog, Skopje »

Makedonija - Prilep

Panorama grada Prilepa »

Makedonija - Ohrid

Sv. Jovan Kaneo na Ohridu »

Makedonija - Kriva Palanka

Manastir Sv. Joakim Osogovski »

Makedonija - Stobi (Demir Kapija)

Stobi - Arheološki lokalitet u Makedoniji »

Makedonija - Ohrid

Ohrid sa Samuilove Tvrđave »

Makedonija - Skopje

Kanjon rijeke Matka »

 
Ovo je mjesto za Vašu reklamu

Покана: Изложба “Творештво на македонски уметници во РХ” – Задар

   Pozivnica – Stvaralastvo mk. umjetnika u RH
[Прочитај повеќе]

Ин мемориам – Тоше Проески

“Кога ќе ви одземат сè, ќе ви останат двете раце, составете ги една до друга за молитва… Tогаш ќе бидете НАЈСИЛНИ.” Тодор (Тоше) Проески 16.10.2007. – 16.10.2017. TOSE PROESKI –
[Прочитај повеќе]

Дувало – природен геолошки феномен

   На 7 км од Охрид на патот кон Битола, над селото Косел на надморска височина од 740 м се наоѓа природниот геолошки феномен наречен Дувало. Општината Охрид на оваа
[Прочитај повеќе]

Единаесет години на Шолта се учи македонски

                              И оваа 2017 година група од 56 деца со нивните водители од сите поголеми градови во Хрватска од 30.07.-06.08. присуствуваа
[Прочитај повеќе]

Илинден 2017.

                           Во организација на Заедницата на Македонците во РХ и МКД „Илинден“ од Риека, традиционалната централна прослава на најголемиот македонски празник Илинден,
[Прочитај повеќе]

Македонски глас бр. 108

Преземете го Македонски глас бр. 108
[Прочитај повеќе]

РАБОТИЛНИЦА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА ВОЗРАСНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ! Во среда, на 18.10.2017. во 18.00 часот, во организација на МКД „Охридски бисер“, во просториите на Друштвото на адреса: Масарикова 16/1, Загреб, започнува бесплатна работилница по МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК за
[Прочитај повеќе]

Покана: “26. Денови на македонската култура – Денови на Св. Кирил и Методиј” – Сплит

   26. DANI MK. KULTURE-SPLIT – IZLOZBA
[Прочитај повеќе]

Покана: 23. Денови на македонската култура во Осиек и Нашице

   23. DANI MK. KULTURE OSIJEK-POZIVNICA
[Прочитај повеќе]

Покана: Денови на македонската култура во Задар

   ZADAR – POZIVNICA DANI MK KULTURE 2017 PROMOCIJA
[Прочитај повеќе]