Ćufte

Ćufte

Sastojci

500 gr mljevenog miješanog mesa (teletine i svinjetine), 1 okrajak starog kruha potopljenog u malo mlake vode, 1 glavica luka, 3 režnjeva češnjaka, svježi peršin, 1 jaje, papar, sol, brašno, ulje

Priprema

Ocijedite kruh. Luk, češnjak i peršin nasjeckajte sitno i pomiješajte ih s mljevenim mesom. Dodajte kruh i jaje i začinite. Od smjese oblikujte ćufte, uvaljajte ih u brašno i pržite ih u tavi na vrućem ulju s okretanjem na sve strane dok ne dobiju zlatnocrvenu boju. Služite ih tople kao glavno jelo ili hladne kao meze.

Štipsko ćufte

Sastojci

100 dkg miješanog mljevenog mesa, 10 dkg riže, 2 jaja, mljevena crvena paprika, stručak peršina, žlica brašna, suha ljuta papričica, par žlica ukuhane rajčice, ulje, sol

Priprema

Skuhajte rižu napola. U meso stavite rižu, jaja, ulje, nasjeckani peršin, sol i papar. Sve dobro prognječite i od smjese oblikujte čufte. Ćufte ispržite u tavi na vrućem ulju, pa u istom ulju zatim propržite brašno da požuti. U brašno umiješajte ukuhanu rajčicu. Gotovo ćufte poredajte u zdjelu, dekorirajte paprikom i prelijte rajčicom koja treba prekriti ćufte. Jelo pecite u ugrijanoj pećnici na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Poslužite sa svježom salatom.

Ćufte od tikvica

Sastojci

2 tikvice, 2 glavice luka, 2 režnjeva češnjaka, 1 mrkva, 1 jaje, brašno, 3 žlice krušnih mrvica, sol, papar, 1 žlica Vegete, 1 žlica crvene paprike

Priprema

Tikvice se ljušte i ribaju, a zatim cijede od vode koju sadrže. Ocijeđene tikvice stavljaju se u posudu s prethodno isprženim lukom, češnjakom i mrkvom. Cijela se smjesa miješa i začini solju, paprom, Vegetom i crvenom paprikom. Dodaju se krušne mrvice, jaje i malo po malo brašna dok se ne dobije ravnomjerna gusta smjesa. Od smjese se oblikuju ćufte i i stavljaju u hladnjaku 30 minn. da se smjesa stisne. Zatim se prže u tavi na vrućem ulju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*


OBAVEZNO UNIJETI

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>